מסורבת גט היא אישה שקיבלה מבית הדין הרבני פסק דין המחייב את בעלה לתת לה גט, וחרף החיוב הבעל מסרב. בעצם הסירוב של הבעל לתת לאישה את הגט, הוא מונע ממנה להמשיך את חייה ולהינשא לגבר אחר, ואם מדובר באישה צעירה, היא כמובן מנועה בנוסף להקים משפחה שהרי ילד שיוולד לה מגבר אחר יוכרז ממזר.

למסורבות גט מגיעים מזונות מדין מעוכבת, כלומר אישה, שבית הדין הוציא תחת ידיו פסק דין המחייב את הבעל  לתת גט אבל הבעל מסרב, יכול בית הדין או בית המשפט לענייני משפחה לפסוק לאישה מזונות מדין מעוכבת כסנקציה עונשית. גובה המזונות הנפסקים הם בד"כ בשיעור דומה הנפסק למזונות אישה. תשלום המזונות/סנקציה ימשך עד שהבעל ייתן לאישה גט. ,

רק בית הדין הרבני יכול להוציא תחת ידיו פסק דין המחייב בעל לתת גט לאישה מהווה עילה לתביעת מזונות אישה מדין מעוכבת.

מזונות מחמת מעוכבת

הקריטריונים לקבלת מזונות מחמת דין מעוכבת היא קבלת פסק דין המחייב בעל לתת גט, ולא משנה העובדה האם האישה עובדת או לא ומה גובה הכנסתה. כל עוד ממשיך הבעל בסירובו העיקש לתת לאישה גט, ימשיך לשלם לה.

ניהול הליכים של שנים רבות בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה, אינו מקנה זכות לתביעת מזונות מדין מעוכבת, העילה לתביעה מתגבשת רק בקבלת מתן פסק דין מבית הדין הרבני המחייב את הבעל לתת לאישה גט.  

גם במידה והאישה בוגדת בבעל, והוכיח הבעל עילת גירושין אך מסרב הוא כאקט עונשי לתת לאישה גט, גם במקרה כזה תוכל האישה להגיש נגד הבעל תביעה למזונות מדין מעוכבת ולקבל מהבעל מזונות עד לקבלת הגט.  

בנוסף למזונות מדין מעוכבת עומדת לאישה הזכות לתבוע את הבעל בעילת נזיקית בשל היותה אישה עגונה.

צור קשר

או השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם

    סגירת תפריט
    נגישות