חזקת הגיל הרך קובעת כי בהעדר הסכמה בין ההורים, קטין עד גיל 6 בהעדר יהיה במשמורת מלאה אצל האם.

החזקה קבועה בחוק חרף ניסיונות לשינוי החוק ע"י הממשלה, החוק טרם שונה וממשיך להקנות לאם משמורת מלאה על קטין עד גיל 6 שנים.  

סעיף 25 בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962 קובע כך:" קביעת בית המשפט באין הסכם בין ההורים 25.  לא באו ההורים לידי הסכם כאמור בסעיף 24, או שבאו לידי הסכם אך ההסכם לא בוצע, רשאי בית המשפט לקבוע את הענינים האמורים בסעיף 24 כפי שייראה לו לטובת הקטין, ובלבד שילדים עד גיל 6 יהיו אצל אמם אם אין סיבות מיוחדות להורות אחרת."

כאשר האב אינו מקבל את החוק כ"תורה מסיני" ומבקש משמורת משותפת, מתעורר הצורך לניהול משפט בעניין המשמורת. על המבקש להוכיח כי טובת הקטין אצל שני ההורים או אצל האב. חשוב לציין כי עד לבירור העניין עד תומו ימצא הקטין אצל האם כאשר ההליך יכול להיות ארוך ביותר.

כאמור לעיל, קיימות המלצות חד משמעיות לשינוי/ביטול חזקת הגיל הרך, כאשר חלקן ממליצות להפחית את החזקה לגיל 3 שנים. החזקה כאמור טרם שונתה וחברי הכנסת עדין מתחבטים רבות באופן שינוי החוק.

מחודש יוני 2016 מנסה השרה גילה גמליאל לקדם את השינוי בחוק, אולם עקב התנגדות מצד רבים מחברי הכנסת מעכבת שרת המשפטים איילת שקד את העלאת החוק.  

צור קשר

או השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם

    סגירת תפריט
    נגישות