על ידועים בציבור חלה "חזקת השיתוף", לפיה, קיימת הנחה, שבני הזוג החיים ביחד, מתכוונים לשתף אחד את השני ברכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים. כאשר בני הזוג מעדיפים לחיות כידועים בציבור, מומלץ להסדיר את כלל ההיבטים המשפטיים הנובעים ממערכת היחסים הזוגית, ולערוך "הסכם לחיים משותפים", שיסדיר את אופן החיים המשותפים וכן את אופן הפירוד. הסכם זה, אינו כפוף לאישור בית המשפט, וכעיקרון, הוא תקף מרגע חתימתו. יחד עם זאת, מומלץ לאשר הסכם זה בבית המשפט לענייני משפחה.

הסכמים לידועים בציבור

ידועים בציבור יכולים לערוך הסכם ממון או הסכם לחיים משותפים. את ההסכם ניתן לחתום אצל נוטריון, אך רצוי לאשר את ההסכם בבית המשפט לענייני משפחה למרות שאין חובה בדין לעשות כך.

הסכם ממון או לחיים משותפים

בהסכם ניתן לכתוב כמעט כל הסכמה אשר קיימת בינכם לעניין הרכוש שלכם, ניתן לקבוע כי לא יחול שיתוף ברכוש, ניתן לקבוע כי יחול שיתוף חלקי או על דברים מסוימים, ניתן לקבוע פיצוי כספי קצוב, הסכמות לגבי ילדים משותפים.

על ההסכם להיות מפורט ותכליתי שכן בבוא היום הסכם זה הוא שיקבע את זכויותיכם והאופן בו תיפרדו ותחלקו את הרכוש.

אין בעובדה כי אינכם נשואים להפחית מחשיבת ו/או חסינות ההסכם.  

דיון בבית משפט לענייני משפחה

במקרה של פרידה, הסכם בין ידועים בציבור ימנע מכם את הצורך להגיש תביעות בבית המשפט לענייני משפחה בדבר זכויותיכם הרכושיות, וגם ימנע מכם את הצורך להוכיח שאתם ידועים בציבור, תנאי המהווה תנאי מקדים לדון בזכויות רכושיות.

הסכם ממון או הסכם לחיים משותפים יגן על זכויותיכם והוא חשוב יותר מהסכם ממון בין זוגות נשואים שלהם אין צורך לדון במעמדם כתנאי לקבלת זכיותיהם הרכושיות.  

במסגרת הסכם לידועים לציבור ניתן גם לקבוע כי הצדדים אינם ידועים בציבור וכי לא מתקיים שיתוף ברכוש וזאת במטרה להגן על רכושכם מפני תביעה עתידי .

אין ספק כי הסכם ממון או הסכם לחיים משותפים ישרת היטב את האינטרסים שלכם,  ולכן מומלץ בחום לערוך הסכם כזה ולא להסתפק באישור נוטריון אלא לאשרו בבית המשפט כך תחזקו את מעמדו במקרה של תביעה משפטית.

צור קשר

או השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם

    סגירת תפריט
    נגישות