במצב בו ההורה המשמורן אשר נמצא רוב הזמן עם הילדים או כאשר מתקיימת משמורת משותפת, ומבקשים להעתיק את מקום מגוריו ובכך להתרחק מההורה השני, למהלך זה ישנה השפעה על הזמני שהות או המשמורת המשותפת בכך שזמני השהות של ההורה עם הילדים ישתנו מהקצה לקצה.

הורה המבקש להעתיק מקום מגורים עם ילדיו זקוק להסכמת ההורה השני, במידה ואין הסכמה בין ההורים למהלך, הדרך היא באמצעות פניה לבית המשפט לענייני משפחה כדי שיבחן את טובת הקטין והאם יפגע הקשר בין ההורה שאינו עובר לבין הקטין.

במצב בו אחד ההורים מבקש להעתיק את מקום מגוריו לארץ אחרת יחד עם הילדים, ומעוניין לעשות זאת באופן חד צדדי, יחשב המעשה לחטיפה.

הורה המבקש להגר למדינה אחרת לפתוח בהליך משפטי בבית המשפט לענייני משפחה כאשר הוא מבקש מבית המשפט לאשר לו את ההגירה יחד עם הילדים. העיקרון אשר ינחה את בית המשפט בבואו לפסוק בתביעת ההגירה היא טובת הקטין. תביעת ההגירה אינה עניין של מה בכך ויש להיוועץ עם עורך דין המתמחה בתחום .

הקריטריונים המנחים את בית משפט לענייני משפחה

הקריטריונים המנחים את בית המשפט בבואו ליתן החלטה הם:

  • חוות דעת של פסיכולוג או פסיכיאטר אשר ממונה ע"י בית המשפט.
  • במידה ומדובר בקטין בעל דעות עצמאיות אשר יכול להשמיע את עמדתו בבית המשפט, ירצה בית המשפט לשמוע אותו.
  • בית המשפט יבחן את הקשר בין ההורה לקטין.
  • בית המשפט יבחן את סיבת ההגירה.
  • בית המשפט יבחן את זכותו של ההורה לחופש תנועה.

גם כאשר יאפשר בית משפט לענייני משפחה להורה להגר, אין המשמעות היא כי הקשר עם ההורה האחר ינותק, וברוב המקרים בית המשפט לענייני משפחה יורה על קיום הסדרי ראיה עם ההורה האחר במתכונת שונה מכפי שהתנהלה עד הגשת הבקשה.

צור קשר

או השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם

    סגירת תפריט
    נגישות