התחתנתם לאחר רישום בבית הדין הרבני , ולכן אין לכם הרבה ברירות אלא להתגרש בבית הדין הרבני ורק שם.
גם בני זוג יהודים שנישאו בנישואים אזרחיים יצטרכו להתגרש רק בבית הדין הרבני .
כאשר בין הצדדים קיימת הסכמה הדדית להתגרש ולסיים את קשר הנישואין, יפנו הם בבקשה בהסכמה לבית הדין הרבני אשר בסמכות השיפוט על פי מקום מגוריהם המשותף האחרון, ויפתחו תיק בקשה לסידור גט.
חשוב לדעת כי בית הדין הרבני דורש מהצדדים הסכם גירושין טרם ביצוע הגט.
גירושין באין הסכמה בין הבעל לאישה, כיצד?
כאשר אין הסכמה בין בעל לאישה להתגרש או שקיימת הסכמה חלקית / עקרונית אבל, אחד הצדדים מנסה להשיג יתרונות רכושיים או אחרים, הגירושין הופכים למסובכים ומורכבים הרבה יותר.
לא ניתן להתגרש ללא עילה מוצדקת. טענה כגון: "הנישואים לא עובדים", או "אהבה ביננו נגמרה", אינם מספיקים ובית הדין לא יורה לצד המתנגד להעניק לכם את הגט המיוחל. בית הדין הרבני יבקש מכם להוכיח עילה מוצדקת לגירושין כדי לגרש אותכם.
לצורך מתן / קבלת גט קיימות עילות קבועות. אין מדובר ברשימה פתוחה אלא במספר עילות שנקבעו עוד מקדמת דנא ויש צורך להוכיח אם באמצעות עדים ו/או ראיות אחרות חד משמעיות כי תביעתכם מבוססת ומוצדקת. במידה ולא מצליחים להוכיח עילות גירושים, והצד השני ממשיך בסירוב עיקש להתגרש, לא תוכלו להתגרש.
פנייה לבית הדין הרבני צריכה להיעשות מהרגע הראשון בצורה חכמה, ומתוכננת היטב, אחרת אתם עלולים לגרום לעצמכם נזקים ואף למצוא עצמכם במסע בלתי מסתיים של הלוך ושוב לבית הדין הרבני ללא קבלת גט תוך בזבוז משאבים יקרים כגון זמן וכסף תוך גרימת עוגמת נפש וייאוש.
בית הדין הדתי פועל על פי מערך כללים וחוקים שאינכם מכירים, ועורכי דין שאינם מתמחים בתחום דיני משפחה אינם מכירים את הלך הרוח באולמות בית הדין הרבני. לא מומלץ לפנות לבית הדין לבד. כדי להימנע מטעויות אותן לא ניתן יהיה לתקן, ועוד בטרם קבלת החלטה כיצד לפעול, חובה לקבל ייעוץ משפטי מעורכי דין המתמתחים בגירושין ומכירים את נבכי בית הדין הרבני. עורך דין לענייני גירושין יודע ומכיר את בית הדין הרבני ויכול לסייע לכם לקבל את הגט המיוחל בצורה מהירה יותר במידה ותבחרו לנסות לפעול בעצמכם, גם כאשר הצד השני מבקש להקשות או למנוע את התהליך.