האם למעשה בגידה של בן/בת הזוג יש משמעות בהליך המשפטי של הגירושין?
האם כדאי לשכור חוקר פרטי על מנת לתעד את מעשה הבגידה של בן זוגכם?
זוגות רבים מתגרשים בשל בגידה. במידה ובחרתם לסיים את הנישואים שלכם בשל מעשה הבגידה, יהווה הדבר בחלק מהפעמים שיקול באיזו ערכאה לבחור מתוך הנחה נכחדת כי בן/בת הזוג הבוגדים ייענשו ע"י בית הדין הרבני או ע"י בית המשפט לענייני משפחה בשל מעשה הבגידה.
אכן פעם, היו בתי דין שפסקו כך ומעטים ביותר עדיין פוסקים כך, אולם הדבר נעלם אט אט ממחוזותינו שהרי פסיקות מסוג זה מהוות פגיעה בזכות היסוד הבסיסית של האדם ואין לה מקום גם אם בגדו בכם.
בגידת אישה
אישה הבוגדת בבעלה, מאבדת את זכותה לכתובה ואת זכותה למזונות אישה, אך בשום אופן אינה מאבדת את זכאותה לחלקה ברכוש המשותף שצברו הצדדים במהלך הנישואים. על פסיקה הגורמת לאישה לאבד חלק מרכושה עקב מעשה בגידה יש לערער ע"מ לשנות את ההחלטה.
בגידת בעל
בגידה היא אחת מעילות הגירושין הנפוצות. בעל הבוגד באשתו ועוזב אותה ואת ביתו לטובת אישה אחרת, במקרה כזה זכאית האישה לתבוע את כתובתה והיא אף תקבל אותה או חלק ממנה.
במידה ויש אפשרות רצוי לתעד מעשה בגידה,מכיוון שלא מספיק לטעון טענה למעשה בגידה כדי שבית הדין או בית המשפט יזכה אתכם בפיצוי כספי בשל מעשה הבגידה או יחייב בגירושין את הצד הבוגד, צריך גם להוכיח.
לאחרונה דן בית המשפט לענייני משפחה בתביעות נזקין שנגרמו למי מהצדדים בשל מעשי בגידה ופרוק התא המשפחתי, ופסק פיצוי כספי לבן הזוג הנבגד אשר נגרמו לו נזקים כתוצאה מכך.