כללי

מטרת הסכם הגירושין היא להסדיר את כלל העניינים והמחלוקות הנובעים מנישואיהם ומפרידתם של בני זוג, זה מזו. גירושין בדרך של הסכם גירושין מונעים הליכים משפטיים ממושכים, עוגמת נפש והוצאות כספיות מיותרת.

הדברים אמורים ביתר שאת, במקרה שיש לכם ילדים משותפים. הליך הגירושין אינו פשוט עבור ילדיכם, והם חווים תקופה קשה ומבלבלת. גירושין בדרכי נועם, מחוץ לכותלי בית המשפט, יסייעו לילדיכם להתגבר על הקשיים, ויעניקו להם תחושה של יציבות וביטחון. זכרו, כי "יש חיים לאחר הגירושין", וסיום החיים המשותפים בדרך מכובדת, יקל על המשך התנהלות החיים לאחר מכן, בעיקר כשיש לכם ילדים משותפים, הקושרים אתכם לבן הזוג, במידה זו או אחרת, לכל ימי חייכם.

לכן, אם עומד מולכם פרטנר מתאים, שמוכן לשבת למשא ומתן כן והוגן, מתוך מטרה להגיע להסכמות מקובלות ולשביעות רצון שניכם, מצבכם טוב.

על הסכם גירושין ניתן לחתום בכל עת, גם אם הנכם מצויים בעיצומו של הליך גירושין, ועניינכם מתנהל בערכאות השיפוטיות, כך שאף פעם לא מאוחר לחתום על הסכם גירושין.

הסכם גירושין אינו עניין של מה בכך, וגם אם הינכם סבורים כי הגעתם להסכמות מלאות, עליכם להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום, על מנת שיסייע לכם להסדיר את כלל המחלוקות והעניינים, לרבות כאלו שלא חשבתם עליהם בעצמכם. טעות בניסוח ההסכם או השמטת פרט חיוני, עלולים לעלות לכם ביוקר מאוחר יותר, לגרום למחלוקות מיותרות, ולהביאכם בחזרה לפתחו של בית המשפט.

משא ומתן לכריתת הסכם גירושין

ניהול מו"מ לכריתת הסכם גירושין צריך להיעשות עם המון סבלנות, תבונה וידע משפטי.

במידה והינכם בוחרים לפנות למגשרת לצורך ניהול תהליך גישור לצורך כריתת הסכם גירושין, חשוב שהמגשרת מתמחה בדיני משפחה ויתרון משמעותי הוא כאשר עורכת הדין היא גם בקיאה בפסיקה, בחוק ובידיה הכלים להביא את הצדדים לגשר על הפערים.

חשוב לדעת כי בכל שלב טרם החתימה על ההסכם ניתן להיוועץ בעו"ד לענייני משפחה.

הסכם גירושין הינו הליך קצר וזול משמעותית מניהול הליכים משפטיים. בכריתת הסכם גירושין אתם יודעים מראש למה אתם מתחייבים ולמה אתם מסכימים, כאשר בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני התוצאה אף פעם אינה מובטחת.

אישור הסכם הגירושין

לאחר החתימה על הסכם הגירושין, יש לפנות לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני, על מנת לקבל אישור ותוקף של פסק דין להסכם הגירושין. ללא אישור זה, אין להסכם הגירושין תוקף משפטי, והוא אינו מחייב את הצדדים, גם אם שניכם חתומים עליו.

במעמד אישור הסכם הגירושין, בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, מוודא כי הצדדים הבינו את משמעות ההסכם ואת תוצאותיו. האישור אינו ניתן באופן אוטומאטי. כך למשל, כאשר צד מוותר על חלקו ברכוש, יבדוק השופט האם הוא עושה זאת מתוך הבנה ורצון חופשי, או שמא תחת כפיי ועושק. אם השתכנע השופט שהצדדים הבינו את תוכן ההסכם ומשמעויותיו, יאשר אותו וייתן לו תוקף של פסק דין. מרגע האישור, יש בידכם פסק דין לכל דבר ועניין.

כאשר בית המשפט לענייני משפחה מאשר את הסכם הגירושין, האישור אינו תקף לגבי הסעיפים הנוגעים לגירושי הצדדים. לבית הדין הרבני סמכות ייחודית לדון בענייני גירושין, ולכן, לאחר שבית המשפט לענייני משפחה נתן תוקף של פסק דין להסכם הגירושין, על הצדדים לפנות לבית הדין הרבני, על מנת שייתן תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים להתגרש, ולהסדיר את הגט.

העניינים שיש להסדיר בהסכם הגירושין

הסכם הגירושין אמור לטפל ולהסדיר את כל העניינים והמחלוקות הנובעים מנישואי הצדדים, ומפרידתם זה מזו, להלן חלק מהעניינים שיש להסדיר:

חלוקת הרכוש – בהסכם הגירושין יש להתייחס לכל ההיבטים הרכושיים, לפרט באופן מלא ומדויק את הרכוש המשותף, ואת אופן חלוקת הרכוש בין הצדדים, לרבות: דירת מגורים, זכויות סוציאליות, כספים וחסכונות, רכבים, חשבונות בנק, מניות, אופציות, וכיוצ"ב

משמורת והסדרי ראייה – יש להסדיר בהסכם הגירושין את עניין משמורת הילדים, ולהחליט מי יהיה ההורה המשמורן, היינו, בחזקת מי יישארו הילדים. חזקת הגיל הרך קובעת, כי עדיף לילדים עד גיל 6 להיות במשמורת האם, אך במסגרת הסכם גירושין ניתן להסכים כי האב יהיה ההורה המשמורן. יחד עם זאת, בית המשפט יאשר הסכם ברוח זו רק אם השתכנע כי זו טובת הקטינים. הסכם הגירושין קובע את הסדרי הראייה בין ההורה שאינו ההורה המשמורן, בימי חול, בסופי שבוע, בחגים ובחופשות. בהסכם הגירושין יכולים ההורים להסדיר את אופן חינוך הילדים, את אופן הטיפול בהם, דרכי טיפול במצבי חירום, דרכי טיפול בריאותי, הסכמה בנוגע לאנשי מקצוע (למשל: רופאים, פסיכולוגים וכיוצ"ב), אופן הוצאת הילדים לחו"ל, וכל החלטה אחרת הנוגעת לילדים

מזונות הילדים – בהסכם הגירושין יש להסדיר את עניין תשלום המזונות לקטינים, מועד ואופן תשלום המזונות, הצמדת דמי המזונות, תקופת תשלום המזונות, אופן חלוקת ההוצאות המיוחדות והרפואיות של הילדים, וכיוצ"ב.

זכויות פנסיוניות – יש לקבל החלטה האם מבצעים איזון משאבים או לא וכיצד.

צור קשר

או השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם

    סגירת תפריט
    נגישות