מהי צוואה הדדית?

צוואה הדדית

בדרך כלל אנחנו מעדיפים להתעלם מהאפשרות שנמות בשלב כלשהו ופשוט חיים את חיינו. כתיבת צוואה מחייבת אותנו להתייחס לרגע בו נעלם מהעולם, ולהחליט כבר עכשיו כיצד יתחלק הרכוש שהשארנו אחרינו. שלי גמליאלי, עורכת דין ומגשרת, מספקת לכם את כל המידע שאתם צריכים על צוואה הדדית.

מהי צוואה?

צוואה היא למעשה אמירה של אדם באשר למה שייעשה בו לאחר מותו. במובן המשפטי צוואה היא מסמך משפטי בו מצווה אדם מה ייעשה ברכושו לאחר מותו, ותוקף הצוואה תלוי בכך שנעשה באופן הקבוע בחוק ללא פגם. המשפט הישראלי מכיר בארבע סוגי צוואות: צוואה בכתב יד, צוואה בעדים, צוואה בפני רשות וצוואה בעל פה (צוואת שכיב מרע).

הבעיה בהורשה לבן הזוג

צוואה היא מעשה אישי, והחוק הישראלי מגדיר אותה ככזו שאף אדם לא יכול להתערב ולהשפיע על הניסוח שלה. יחד עם זאת, בשנת 2005 תוקן סעיף 8א לחוק הירושה, ונקבע כי ניתן לנסח ולקיים צוואה הדדית. למעשה, החוק מבוסס על הכרה בבעייתיות של הורשה לבן הזוג, שכן יתכן שלאחר הפטירה יחליט בן הזוג להוריש את שהורש לו לאחרים ולא לילדים המשותפים.

מהי צוואה הדדית?

צוואה הדדית פותרת את הבעייתיות הזו ומהווה מסמך המבוטח מפני שינויים. מדובר במסמך אחד עליו חתומים שני הצדדים (או שני מסמכים נפרדים עליהם חתמו שניהם) וכדי לשנות את הצוואה בעוד בן הזוג בחיים יש צורך להודיע על כך לבן הזוג בכתב. יותר מכך, לאחר פטירת בן הזוג לא יכול היורש לחלק את הרכוש של הנפטר באופן אחר משהוסכם בצוואה.

עורך דין לכתיבת צוואה הדדית

אמנם האפשרות לערוך צוואה הדדית פוטרת את הבעייתיות של שינוי צוואה, אולם עלולות לצוץ בעיות נוספות. כדי להימנע מבעיות, תקלות ושאלות רצוי להיעזר בעזרה של עורך דין צוואה מומחה כדי שהצוואה שלכם תהיה כתובה על הצד ביותר. כאשר מדובר בצוואה פשוטה וסטנדרטית תוכלו לכתוב את הצוואה בעצמכם, אבל אם אופני ההורשה חשובים לכם ואתם מחלקים את הרכוש בצורה מורכבת יותר חשוב שתפנו לעורך דין שיסייע לכם לעשות זאת.

צוואה הדדית- מה עושים עם הצוואה אחרי שהיא נכתבה?

לא משנה אם כתבתם צוואה הדדית או צוואה רגילה, כדאי להפקיד אותה אצל רשם הירושות. אמנם עותק של הצוואה נשאר אצל עורך הדין, אך המקום הבטוח ביותר היא אצל הרשם, ואם יהיה צורך תוכלו לכתוב צוואה חדשה שתבטל את הקודמת.

לתיאום פגישת ייעוץ

סגירת תפריט
נגישות