כל המידע על צוואה הדדית

צוואה הדדית

צוואה הדדית נערכת בין בני זוג כדי להבטיח שאחרי מותם רכושם לא יגיע לידיים הלא נכונות. אחוז גבוה יחסית של צוואות נערך כצוואה הדדית, אולם לא כולם מודעים להשלכות של צוואה הדדית. כדי שתבינו טוב יותר מהי צוואה הדדית והשלכותיה ריכזנו עבורכם את המידע הרלוונטי.

מהי צוואה הדדית?

באוגוסט 2005 הוסף סעיף 8 א' לחוק הירושה, ונקבע כי צוואה הדדית היא צוואה משותפת של שני מצווים שהם בני זוג. בניגוד לצוואת יחיד בה המצווה מכתיב מה ייעשה ברכושו, בצוואה הדדית מורישים בני הזוג זה לזה את חלקם ברכוש ומצווים מה ייעשה ברכושם לאחר מותם. כאשר אחד הצדדים החתומים בצוואה נפטר מן העולם, בן זוגו לא יכול לעשות ברכוש כרצונו, ועליו לפעול על פי הרשום בצוואה.

מטרתה של הצוואה ההדדית למנוע מצב שבן הזוג היורש יעשה ברכוש שימוש המנוגד לרצונו של בן הזוג המת. אם בן הזוג הנותר בחיים מעוניין להתנהל בצורה אחרת משכתוב בצוואה עליו להשיב את שירש מהמת, והעיזבון יחולק על פי דין. כך לדוגמה, אם בן הזוג הנותר בחיים מתחתן שנית ומביא ילדים נוספים הוא לא יוכל לבחור לתת להם את הרכוש שירש מן המת.  

שינוי בצוואה הדדית

כמו כל שאר סוגי הצוואות, גם את הצוואה ההדדית ניתן לשנות, אולם יש לעשות זאת על פי הכללים. על צוואה הדדית חלות הוראות מיוחדות, לכן יש להקפיד מאוד על שינוי על פי הכללים המשפטיים. בכל מצב של שינוי בצוואה הדדית יש לבחון את תוקף השינוי ותקפות הצוואה בעזרתו של עורך דין המתמחה בתחום.

כדי לבצע שינוי יש למסור הודעה בכתב לבן הזוג בטרם השינוי. מסירת ההודעה מאפשרת לכל אחד מן הצדדים לערוך צוואה חדשה, והצוואה ההדדית תתבטל. אם אחרי מסירת הודעה בכתב על ביטול הצוואה ההדדית אחד מבני הזוג לא ערך צוואה חדשה, עזבונו יחולק על פי דין כאילו לא ערך צוואה מעולם.

איך עורכים צוואה הדדית?

צוואה ניתן לכתוב באופן אישי ללא עזרתו של עורך דין צוואה, אולם כיוון שצוואה הדדית כוללת משמעויות רבות ומורכבות יותר כדאי להיעזר בעורך דין המתמחה בתחום לעריכת הצוואה. הצוואה יכולה להיערך במסמך אחד, או בשני מסמכים עם הוראות הדדיות והיא כוללת התחייבות של הצדדים כי זה שיישאר אחרון יוריש את רכושם לזה שנבחר על ידם.

לתיאום פגישת ייעוץ

סגירת תפריט
נגישות